Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Schrikdraad voor katten

Schrikdraad voor katten kan op twee manieren gebruikt worden. U kunt de kattenomheining gebruiken om katten uit uw tuin te weren, maar u kunt ook een afrastering plaatsen om uw kat juist in uw tuin te houden. Of u nu op zoek bent naar schrikdraad voor of tegen katten, voor beide doelen kunt u dezelfde soorten afrasteringen gebruiken? Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Eenvoudig een kattenomheining aanleggen

Richt een kat uit de buurt steeds een chaos aan in uw moestuin? Met een kattenafrastering voorkomt u dat deze dieren uw tuin binnenkomen. Heeft u een prachtige raskat en wilt u liever niet dat deze ver van huis gaat? Ook dan is kattenschrikdraad een uitstekende oplossing. De eenvoudigste manier om een kattenafrastering aan te leggen, is door gebruik te maken van een van onze starterkits. Deze sets bestaan uit een schrikdraadapparaat, aardingsmateriaal en een aansluitkabel. Voor de omheining heeft u verder nog paaltjes, draad en isolatoren nodig. Deze kunt u zelf kiezen uit ons assortiment.

Meer afrasteringen tegen katten

In deze webshop kunt u verschillende soorten kattenschrikdraad kopen. U kunt niet alleen kiezen voor een starterkit, waarmee u kattenschrikdraad rondom uw tuin kunt aanleggen. Het is ook mogelijk om zelf een schrikdraadapparaat voor katten aan te schaffen, die u vervolgens kunt combineren met schrikdraad, isolatoren en afrasteringspaaltjes. Op deze pagina vindt u schrikdraadapparaten speciaal voor katten. Verder bieden wij handige afrasteringen voor rondom de vijver, zodat uw kat de vissen niet lastigvalt.

Hoe plaats ik een kattenafrastering op mijn schutting?

Klimt de kat van uw buren iedere dag over de schutting? Met behulp van schrikdraad tegen katten voorkomt u dat dat opnieuw gebeurt. Op een houten schutting kunt u namelijk eenvoudig schrikdraad bevestigen. Het schrikdraad kan met behulp van isolatoren op de schutting bevestigd worden. Wij adviseren om daar ringisolatoren voor te gebruiken. U legt twee geleiders vlak boven elkaar aan: één door de grote ring van de isolator en één op de onderste schijf van de isolator. De onderste draad werkt als aardedraad, dus beide draden mogen elkaar niet raken. Wanneer er een kat over de schutting klimt en contact maakt met de aardedraad, zal hij een lichte schok krijgen. Vervolgens zal het dier de schutting vermijden. Naast het gebruik van ringisolatoren kunt u ook kiezen voor de speciale afrasteringspaaltjes voor op de schutting.

Elektrische omheining voor katten: ongevaarlijk

Sommige mensen denken dat een elektrische afrastering gevaarlijk is voor huisdieren, maar dat is niet het geval. Bij schrikdraad voor huisdieren wordt gebruikgemaakt van een zeer korte pulsspanning. Wanneer een kat het schrikdraad aanraakt, wordt een lichte schok gegeven. Die wordt niet door het lichaam, maar over de huid van het dier geleid. Dat veroorzaakt wel een schrikreactie, maar is verder geheel ongevaarlijk voor het dier.

Schrikdraad-expert.nl
Logo