Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ­čÄľ´ŞĆ 543 producten in ­čĆČ 8 webshops

Afrasteringspalen

Wilt u een nieuwe omheining rondom uw weiland of tuin plaatsen? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten afrasteringspalen, namelijk tijdelijke en permanente omheiningspalen. De permanente palen zijn vervaardigd van duurzaam materiaal en gaan tot wel 30 jaar mee. De tijdelijke, ook wel mobiele palen genoemd, zijn vaak vervaardigd van metaal, glasfiber of kunststof en zijn zeer eenvoudig om te plaatsen en verplaatsen.

Koop online een afrasteringspaal op Bol.com

Hoe installeer ik een goede afrastering?

Voordat u een afrastering gaat plaatsen is het belangrijk om eerst in kaart te brengen of u een permanente of tijdelijke afrastering wilt en welke dieren er in het weiland komen te lopen. Voor een paardenafrastering heeft u namelijk hele andere benodigdheden nodig dan wanneer u geiten of schapen in uw weiland laat rondlopen. Hieronder worden de belangrijkste punten waar u op moet letten besproken zodat u straks de perfecte omheining rondom uw weiland heeft.

Bepaal de draadhoogte

Voordat u afrasteringspalen gaat kopen moet u weten op welke hoogte het schrikdraad moet komen te hangen.In het overzicht hieronder ziet u precies wat de minimale draadhoogte is voor diverse diersoorten:

  • Vee: minimale draadhoogte van 95 cm
  • Paard: minimale draadhoogte van 135 cm
  • Groot wild: minimale draadhoogte van 180 cm
  • Klein wild: minimale draadhoogte van 75 cm
  • Schaap: minimale draadhoogte van 90 cm
  • Varken: minimale draadhoogte van 70 cm

Plaatsing van de palen

Nu u weet hoe hoog het hoogste schrikdraad minimaal moet komen te hangen, kunt u gaan bepalen wat de minimale lengte van de schrikdraadpalen moet zijn. Voor een afrastering tot een hoogte van 1 meter volstaat een hoekpaal van 2 meter lengte. Is de afrastering minimaal 150 centimeter, dan dient u hoekpalen van minimaal 2,50 meter aan te houden en voor afrasteringen die hoger zijn dan 1,50 meter is het aan te raden om hoekpalen met een lengte tussen de 3 en 3,50 meter te gebruiken.Tijdens het plaatsen van de afrastering, plaatst u altijd eerst de hoekpalen en daarna de tussenpalen. Voordat u de tussenpalen gaat aanbrengen kunt u het beste eerst de geleider – in de vorm van draad, koord of lint – van hoekpaal naar hoekpaal bevestigen zodat deze in een perfecte lijn gespannen worden.

Schrikdraad-expert.nl
Logo