Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Schriklint

Wilt u een geleider kopen die goed zichtbaar is voor de dieren in de wei? Dan is lint de beste keuze. Schriklint is verkrijgbaar in diverse breedtes, zoals 12,5 millimeter, 20 millimeter en 40 millimeter en is duidelijk aanwezig en perfect om te gebruiken voor afrasteringen voor paarden en kan het beste gebruikt worden voor omheiningen die langer zijn dan 500 meter.

Schriklint voor paarden

Paarden zijn paniekdieren en slaan het liefst in galop op de vlucht wanneer ze ergens van schrikken en niet op hun gemak zijn. Om te voorkomen dat paarden gewond raken tijdens het op hol slaan is het aan te raden om duidelijk zichtbaar schriklint van 40 millimeter aan te brengen zodat de edele dieren worden afgeremd door de duidelijk aanwezige omheining. Mocht uw paard dusdanig in paniek zijn en niet afremmen dan hoeft u overigens niet bang te zijn dat het paard zich lelijk bezeerd. Schriklint heeft namelijk een lage breukkracht waardoor het lint eenvoudig breekt op het moment dat een paard er in volle vaart doorheen rent. De kans op verwondingen is, zeker in vergelijking met het dieronvriendelijke prikkeldraad, minimaal.

Waar moet ik op letten bij een lintafrastering?

Heeft u een keuze kunnen maken tussen de verschillende soorten geleiders en is uw oog gevallen op schrikdraad lint? Dan is het voor een veilige omheining belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten:

  • Geschikt voor permanente rasteringen
  • Te gebruiken voor afrasteringen die langer zijn dan 500 meter
  • Maximaal aan te houden paalafstand is 9 meter
  • Voor een paardenafrastering heeft u 3 rijen schrikdraad lint nodig
Schrikdraad-expert.nl
Logo