Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Pulsara PN1000 schrikdraadapparaat

De Pulsara PN1000 is een krachtig schrikdraadapparaat, dat een meerdraadse afrastering tot een lengte van 10 kilometer kan bekrachtigen. Deze afstand geld voor omheiningen zonder begroeiing. Bij aanwezigheid van begroeiing geldt een afstand van 1 à 2 kilometer. Dat maakt dit apparaat praktisch voor kleine boerderijen of voor het maken van een afrastering voor huisdieren in de tuin. Verder kunt u met dit schrikdraadapparaat bijvoorbeeld ook een paddock of stapmolen voor paarden onder stroom zetten. 

Koop de Pulsara PN1000 schrikdraadapparaat op Bol.com

Gemakkelijk in gebruik

De PN1000 van Pulsara heeft een robuust en duurzaam design voor langdurig gebruik. Handige LED-indicatoren tonen de huidige status van het schrikdraadapparaat, zodat u gemakkelijk kunt zien of hij ingeschakeld is. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde bliksembeveiliging. De uitgangsspanning is maar liefst 11.000 volt. Dit schrikdraadapparaat kan gebruikt worden voor elektrische afrasteringen voor paarden, rundvee, schapen, geiten, honden, katten en konijnen.

De werking van een schrikdraadsysteem

Een elektrische afrastering is als het ware een kringloopsysteem. Het schrikdraadapparaat geeft stroom af die vervolgens via de geleider (draad, lint of koord) wordt geleid. Mocht een dier in aanraking komen met het schrikdraad dan gaat de stroom via het dier naar beneden afvloeien en via de aardpennen van het aardingssysteem weer terugstromen in het schrikdraadapparaat. Voor een optimale, veilige afrastering is het zeer belangrijk om een goede aarding aan te leggen.

Benodigdheden voor een goede afrastering

Bij het zelf bouwen van een elektrische omheining is het belangrijk dat u goed weet wat u allemaal nodig heeft voor een complete installatie. Samengevat zijn de volgende onderdelen van een afrastering nodig voor een betrouwbare stroomkring:

  • Schrikdraadapparaat – op netstroom, accu, batterijen of zonne-energie (en een accu, batterijen of zonnepaneel)
  • Geleider – schrikdraad in de vorm van lint, koord of draad
  • Afrasteringspalen – voor bevestiging van de geleider
  • Isolatoren – om te voorkomen dat stroom wegvloeit via houten of ijzeren palen
  • Aarding – geleidt de stroom weer terug naar het schrikdraadapparaat en maakt de stroomkring compleet

Advies?

Naast bovenstaande onderdelen van de omheining verkopen wij nog veel meer accessoires en onderdelen om uw afrastering uit te breiden. Ook hebben wij producten die specifiek voor een bepaalde diersoort ontworpen zijn, zodat u een omheining kunt maken die speciaal ontworpen is voor bijvoorbeeld paarden of rundvee. Wilt u uitgebreidere informatie en tips hebben over het bouwen van een elektrische afrastering? Dan verwijzen wij u graag door naar onze adviespagina

Kenmerken

  • Te gebruiken voor paarden, rundvee, schapen, geiten en huisdieren
  • Uitgangsspanning: 11000 V
  • Geschikt voor afrasteringen tot 10 km
  • Werkt op netvoeding
Schrikdraad-expert.nl
Logo