Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Pulsara PC850 12V accu-schrikdraadapparaat

De Pulsara PC850 is een handig schrikdraadapparaat, dat geschikt is om op een accu aan te sluiten, deze wordt niet meegeleverd. Het apparaat is geschikt voor afrasteringen zonder begroeiing tot 5 kilometer. Bij lichte begroeiing kunt u het apparaat voor een afrastering van maximaal 1,5 kilometer gebruiken. Een van de voordelen van een accu-apparaat is dat u het uitstekend kunt gebruiken voor afgelegen gebieden, waar geen netstroom beschikbaar is. Met behulp van een adapter kunt u dit Pulsara schrikdraadapparaat ook aansluiten op netvoeding.

Koop de Pulsara PC850 12V accu-schrikdraadapparaat online

Dag- en nachtstand

De PC850 van Pulsara beschikt over twee standen, de dag- en de nachtstand. Met behulp van deze twee standen kunt u het energieverbruik van de aan te sluiten accu zo efficiënt mogelijk regelen. In de nachtstand wordt overgeschakeld op een lagere pulsinterval, waardoor de accu minder stroom verbruikt dan in de reguliere stand. Dit accu-schrikdraadapparaat beschikt over handige controlelampjes, waarmee u eenvoudig kunt zien of het is ingeschakeld en of de batterij nog voldoende capaciteit heeft.

Met ingebouwde bliksembeveiliging

Dit schrikdraadapparaat van Pulsara is voorzien van een ingebouwde bliksembeveiliging. Het apparaat heeft een uitgangsvermogen van 7300 volt en een ladingsenergie van 0,9 joule. Doordat het gebruik kan maken van een accu, is het handig om te gebruiken voor mobiele afrasteringen. Verder is dit accu-apparaat geschikt voor omheiningen voor paarden, rundvee, varkens en schapen.

De werking van een schrikdraadinstallatie

Met dit schrikdraadapparaat zet u de eerste stap naar het samenstellen van een elektronische afrastering. Een schrikdraadapparaat zorgt ervoor dat een omheining omgetoverd wordt in een elektrische afrastering. Het apparaat geeft stroom af aan een geleider, in de vorm van lint, draad of koord. Als een dier de afrastering raakt, krijgt hij een flinke, maar veilige schok. Na aanraking vloeit de stroom via het dier naar beneden en wordt via aardpennen in de bodem teruggestuurd naar het schrikdraadapparaat. Aarding is erg belangrijk, het houdt de stroomkring gesloten en dus betrouwbaar. Voor dit schrikdraadapparaat dient u één aardpen te gebruiken.

Benodigdheden voor uw afrastering

Bij het zelf bouwen van een elektrische omheining is het belangrijk dat u goed weet wat u allemaal nodig heeft voor een complete installatie. Samengevat zijn de volgende onderdelen van een afrastering nodig voor een betrouwbare stroomkring:

  • Een schrikdraadapparaat op netstroom, accu, batterijen of zonne-energie (en een accu, batterijen of zonnepaneel)
  • Een geleider in de vorm van draad, lint of koord
  • Afrasteringspalen voor bevestiging van de geleider
  • Isolatoren om te voorkomen dat stroom wegvloeit via houten of ijzeren palen
  • Aarding geleidt de stroom weer terug naar het schrikdraadapparaat en maakt de stroomkring compleet

Advies nodig?

Naast bovenstaande onderdelen van de omheining verkopen wij nog veel meer accessoires en onderdelen om uw afrastering uit te breiden. Ook hebben wij producten die specifiek voor een bepaalde diersoort ontworpen zijn, zodat u een omheining kunt maken die speciaal ontworpen is voor bijvoorbeeld paarden, rundvee of groot wild. Wilt u uitgebreidere informatie en tips hebben over het bouwen van een elektrische afrastering? Dan verwijzen wij u graag door naar onze adviespagina.

Schrikdraad-expert.nl
Logo