Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Gallagher M50 230V schrikdraadapparaat

Met behulp van dit schrikdraadapparaat van Gallagher zorg je er, in combinatie met schrikdraad en andere schrikdraadbenodigdheden zoals isolatoren, voor dat je kat, hond of konijn binnen het door jou afgezette gebied blijven. Handig, wanneer je wilt voorkomen dat je kat wegloopt naar de tuin van de buren of dat je konijn weg huppelt. Het voordeel van dit 230 volt schrikdraadapparaat is dat je deze ook kunt installeren wanneer je wilt voorkomen dat kleine roofdieren, zoals steenmarters, je erf opkomen. En ben je in het bezit van een vijver met vissen en wil je geen reigers meer bij de vijver hebben zitten? Dan kun je een mooie afrastering creëren met dit apparaat. 

Koop een Gallagher M50 230V schrikdraadapparaat op Bol.com

Geschikt voor korte afrasteringen

De Gallagher M50 230V is een schrikdraadapparaat dat geschikt is voor korte afrastering tot een lengte van 4 kilometer indien er weinig begroeiing aanwezig is. Is er wel veel begroeiing op het af te rasteren gebied aanwezig dan kan dit apparaat een schrikdraadlengte van maximaal 1 kilometer aan. Dit lichtnet schrikdraadapparaat is dan ook bij uitstek geschikt voor tuinen met een oppervlakte van maximaal circa 120 vierkante meter. 

Specificaties Gallagher M50 230V schrikdraadapparaat

Het installeren van dit apparaat gaat heel eenvoudig met behulp van de meegeleverde muurclip. Ook het bedienen gaat heel gemakkelijk. Het fijne van dit model is dat deze tevens is uitgevoerd met een ingebouwde bliksembeveiliging

De werking van een schrikdraadsysteem

Een elektrische afrastering is als het ware een kringloopsysteem. Het schrikdraadapparaat geeft stroom af die vervolgens via de geleider (draad, lint of koord) wordt geleid. Mocht een dier in aanraking komen met het schrikdraad dan gaat de stroom via het dier naar beneden afvloeien en via de aardpennen van het aardingssysteem weer terugstromen in het schrikdraadapparaat. Voor een optimale, veilige afrastering is het zeer belangrijk om een goede aarding aan te leggen. 

Benodigdheden voor een goede afrastering

Bij het zelf bouwen van een elektrische omheining is het belangrijk dat je goed weet wat je allemaal nodig hebt voor een complete installatie. Samengevat zijn de volgende onderdelen van een afrastering nodig voor een betrouwbare stroomkring:

  • Schrikdraadapparaat – op netstroom, accu, batterijen of zonne-energie (en een accu, batterijen of zonnepaneel)
  • Geleider – schrikdraad in de vorm van lint, koord of draad
  • Afrasteringspalen  – voor bevestiging van de geleider
  • Isolatoren – om te voorkomen dat stroom wegvloeit via houten of ijzeren palen
  • Aarding – geleidt de stroom weer terug naar het schrikdraadapparaat en maakt de stroomkring compleet

Kenmerken

  • Geschikt voor afrasteringen tot 4 km
  • Eenvoudig te bedienen
  • Voor het binnenhouden van konijnen, honden en katten
  • Ook te gebruiken om kleine roofdieren te weren, zoals reigers en steenmarters
  • Inclusief muurclip
Schrikdraad-expert.nl
Logo