Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Gallagher M120 230V schrikdraadapparaat

Wanneer u een omheining wilt plaatsen om ervoor te zorgen dat uw konijn, hond of kat niet ontsnapt dan is een elektrische afrastering ideaal. Met behulp van een lichtnet schrikdraadapparaat in combinatie met onder andere een geleider en afrasteringspalen zorgt u ervoor dat uw dieren niet kunnen ontsnappen. Tevens is het mogelijk om een elektrisch afrasteringssysteem te gebruiken om dieren te weren. Bijvoorbeeld kleine roofdieren zoals reigers en steenmarters. 

Koop de Gallagher M120 230V schrikdraadapparaat online

Specificaties Gallagher M120 230V schrikdraadapparaat

Dit schrikdraadapparaat van Gallagher kan gebruikt worden om semi-korte omheiningen te genereren tot een lengte van maximaal 8 kilometer. De genoemde lengte is geschikt voor afrasteringen zonder veel begroeiing. Indien er op de plek van de omheining veel begroeiing is dan dient een afstand van 2 kilometer aangehouden te worden. De installatie en bediening van de M120 gaat heel eenvoudig. Het apparaat dient u met behulp van de meegeleverde muurclip te bevestigen. 

De werking van een schrikdraadsysteem

Een elektrische afrastering is als het ware een kringloopsysteem. Het schrikdraadapparaat geeft stroom af die vervolgens via de geleider (draad, lint of koord) wordt geleid. Mocht een dier in aanraking komen met het schrikdraad dan gaat de stroom via het dier naar beneden afvloeien en via de aardpennen van het aardingssysteem weer terugstromen in het schrikdraadapparaat. Voor een optimale, veilige afrastering is het zeer belangrijk om een goede aarding aan te leggen. 

Benodigdheden voor een goede afrastering

Bij het zelf bouwen van een elektrische omheining is het belangrijk dat u goed weet wat u allemaal nodig heeft voor een complete installatie. Samengevat zijn de volgende onderdelen van een afrastering nodig voor een betrouwbare stroomkring:

  • Schrikdraadapparaat – op netstroom, accu, batterijen of zonne-energie (en een accu, batterijen of zonnepaneel)
  • Geleider – schrikdraad in de vorm van lint, koord of draad
  • Afrasteringspalen  – voor bevestiging van de geleider
  • Isolatoren – om te voorkomen dat stroom wegvloeit via houten of ijzeren palen
  • Aarding – geleidt de stroom weer terug naar het schrikdraadapparaat en maakt de stroomkring compleet

Advies?

Naast bovenstaande onderdelen van de omheining verkopen wij nog veel meer accessoires en onderdelen om uw afrastering uit te breiden. Ook hebben wij producten die specifiek voor een bepaalde diersoort ontworpen zijn, zodat u een omheining kunt maken die speciaal ontworpen is voor bijvoorbeeld paarden of rundvee. Wilt u uitgebreidere informatie en tips hebben over het bouwen van een elektrische afrastering? Dan verwijzen wij u graag door naar onze adviespagina

Kenmerken

  • Geschikt voor afrasteringen tot 8 km
  • Eenvoudig te bedienen
  • Voor het binnenhouden van konijnen, honden en katten
  • Ook te gebruiken om kleine roofdieren te weren, zoals reigers en steenmarters
  • Inclusief muurclip
Schrikdraad-expert.nl
Logo